YÜKSEKOVA HALKIN SESİ

Yüksekova ilçesinde hayat pahalılığından yakınan vatandaşlar zor günler geçirdiklerini ve ay sonunu göremediklerini belirttiler.

Özellikle masrafların ve enflasyonun giderek arttığını ve bununla baş edinmekte zorluk yaşadıklarını hatta temel gıda gibi gerekli ihtiyaçları bile karşılamakta zorandıklarını belirten vatandaşlar bu durumu kara kara düşünmeye başladı.

''HERŞEY ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR''

Zorlu süreçler yaşadıklarını belirten vatandaşlar, ''Yüksekova gün geçtikçe büyüyor, gelişiyor ama eflasyon fazla her şey gittikte pahalı oluyor. Eskiden 800 TL ile evimizn mutfağını doldurabiliyorken,  şuan bir mutfağın temel gıda ihityacı en az 10 bin TL'yi bulabiliyor.  Nerden nereye geldik. Daha önce hiç bir zaman böyle bir dönemi yaşamadık diyor büyüklerimiz. En zorlu dönemi yaşıyoruz diyebiliriz. Asgari ücret 11 bin 400 TL oldu ama bir aylık 11 bin 400 TL bir ev için artık yetmiyor, Bunun yanında ek iş yapılmazsa geçinemeyiz. Daha önce  iş yeri kiraları en çok 5 bin TL.olurdu. Merkezde şimdi ise 20 bin TL'ye ulaştı. Ev kiraları 300 TL iken şimdi ev kiraları için 3 bin TL isteniyor.  Hayat pahalılığından dolayı eski dolaplarımızı karıştırıp eski elbiselerimizi kullanmaya başladık. Giyim ve gıda sektöründe fiyatlar o kadar yüksek ki, Vatandaşların yarısının alım gücü yok. Serbest piyasa ve denetimsiz bir piyasa olduğu için fiyatlar ateş pahası. Marketlere yaklaşılmaz olduk.  Et konusu gelince zaten almamız mümkün değil. Çünkü resmen el yakıyor. Mecburi olunca bütçeye uygun alıyoruz. Yani nerden bakarsak tutarsızlık  oluşuyor. Evet bir kaç kişinin maddi durumları iyi ama çoğunun durumu da kötü. Yani bu zamanda geçinmek zor oldu ' İfadelerini kullandılar.

Editör: Haber Merkezi