ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ GAZETESİ

İl sayısının 100'e ve ilçe sayısının da 1000'e çıkarılması gerektiğini ifade eden Bahçeli yaptığı açıklamada,"Yeni yüzyılda 100 il, 1000 ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye’yi inşa ve ihya etmenin mümkün olduğunu söyledi.

 18 Mart 2021 tarihinde gerçekleşen 13. Olağan Büyük Kurultayında da  beş stratejik hedefi paylaşan Bahçeli,Şöyle konuştu:

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne daha yerinde bir ifadeyle, Türk Tipi Başkanlık Modeli’ne sahip çıkmak, ilke, kural ve kurumlarıyla yaşamasına hizmet etmektir. Bir başka stratejik hedef olarak da sivil, geniş katılımlı, herkesi kapsayan, yeni yönetim sisteminin ruhuna ve dokusuna müzahir yeni bir anayasa hazırlığını göstermiştim. Milliyetçi Hareket Partisi bu kapsamda gerekli çalışmalarını sürdürmektedir ve önümüzdeki birkaç ay içinde hazırlıklarımız Allah’ın izniyle tamamlanacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi yeni anayasa konusunda sık sık dile getirdiği çalışmalarını Allah’a şükürler olsun ki 4 Mayıs 2021 tarihinde bitirmiş ve metin yazımı sonuçlanmıştır. İfadelerine yer verildi.

HANGİ İLÇELER İL OLACAK

 Nüfusu kalabalık, yerleşimi çok olan ilçelerin il olması bekleniyor. İşte il olması beklenen ilçeler:

Yüksekova,Hakkari,

Kahta, Adıyaman,

 Edremit, Balıkesir, 

Polatlı, Ankara,

Ünye, Ordu,

Ergani, Diyarbakır,

Kozan, Adana,

Cizre, Şırnak

Elbistan, Kahramanmaraş

Ereğli, Konya

Lüleburgaz, Kırklareli

Bandırma, Balıkesir

Fethiye, Muğla

Nazilli, Aydın

Akhisar, Manisa

Erciş, Van

Manavgat, Antalya

Ereğli, Zonguldak

Siverek, Şanlıurfa

İskenderun, Hatay

Çorlu,Tekirdağ

İnegöl, Bursa

Alanya, Antalya

Tarsus, Mersin

Gebze, Kocaeli
 

Editör: Erkan Çobanoğlu