İlçenin Dize Mahallesi’nde müstakil evde oturan Adil Kına, eşi ve 1’i engelli olmak üzere 3 çocuğu ile yıllardır depreme dayanaksız evde yaşıyor.

Kına 2004 yılında Yapılan kontrollerde 'Serebellar ataksi' teşhisi konulması üzerine yürümekte ve hareket etmekte güçlük çekiyor. 2008 yılından beri de yaşamını eşini sağladığı destekle sürdüren Kına çiftinin en büyük çocukları olan 18 yaşındaki Emir de yürüme engelli olarak dünyaya geldi.

Adilkına1

“BİR DEPREM OLURSA EV BAŞIMIZA YIKILIR”

Engelli maaşıyla geçinemediklerini kaydeden Baba Kına, “ Maddi durumumuz iyi değil. Evimizin büyük bir bölümünde derin çatlaklar var. Eşim çoğu zaman kendi imkânlarıyla çatlaklara alçı yapıyor. Ama yine çatlıyor. Kış aylarında soğuk direkt içeri giriyor. Çok üşüyoruz. Evimizi yeniden yapacak maddi durumumuz yok. Bir deprem olursa ev başımıza yıkılır. Geceleri korkarak uyuyoruz. Tek gelirim engelli maaşım. Oda yetmiyor” dedi.

“MOTORUMUN AKÜLERİ BİTTİ VE BEN ÇALIŞAMIYORUM”

3 çocuğunu 2 göz odada büyütmek zorunda kaldığını belirten Kına,” 3 çocuğum var. En büyük oğlum engelli olarak dünyaya geldi. Onunda engelli maaşını alıyoruz. Fakat geçinemediğimiz için ben engellilere özel elektrikli motorla yük taşıyıp çocuklarıma bakıyorum. Yüklerini taşıdığım vatandaşlar eşyalarını kendileri indirip yüklüyor. Ben sadece sürüyorum. Ama bir haftadır motorumun aküleri bitti ve çalışamıyorum. Maddi durumum olmadığı içinde yeni akü alamadım” şeklinde konuştu.

Adil Kına Ailesi

“MUTFAK VE BANYOSU HARABE GİBİ”

Hem eşine, hem de engelli oğluna her türlü desteği vererek yaşama tutunmalarını sağlayan anne Mülkiye Kına, "Engelli eşime ve çocuğuma en iyi şekilde bakmaya çalışıyorum. Sıcak ve güneşli havada dışarıya çıkartıyorum. Bir yandan da çocuklarımı okula hazırlıyorum. Devletin verdiği engelli maaşıyla geçiniyoruz. Evimiz özellikle mutfak ve banyosu harabe gibi. Duvarlardaki çatlarda dışarıyı görebiliyoruz" diye belirtti.

Mağdur olduklarını ifade eden kına Ailesi, Hayırseverlerden ve yetkililerden yardım bekliyor. 

AİLENİN İLETİŞİM NUMARASI : 0539 201 58 37

Adil Kına

Çatlakev1

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ